BH Telecom
Arhiva

Bašić: Historijski trijumf Metalleghea!

Nogometaši Metalleghea na Koševu su pobijedili ekipu Sarajeva s 2:1 (1:0) u posljednjem susretu 6. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gostujuća ekipa iz Jajca napravila je najveće iznenađenje kola nanijevši favoriziranoj ekipi Sarajeva prvi poraz u ovoj sezoni.

Trener Metalleghea Nermin Bašić kazao je da je to historijski trijumf njegove ekipe. 

– Ova pobjeda je plod našeg rada i sreća nam se vratila. Sarajevo je u drugom poluvremenu dominiralo, stvaralo je šanse, međutim mi smo na kraju sretno zadržali vodstvo i pobijedili. Na kraju meča smo pokušali napraviti pritisak, međutim Sarajevo je imalo dominantan posjed lopte. Sve u svemu, taktički smo zrelo odigrali, a da je Sarajevo dobilo, ne bi bilo nezasluženo – kazao je Bašić.

Trener Sarajeva Almir Hurtić kazao je da je razočaran porazom, da osjeća odgovornost te da će razgovarati s upravom kluba i svoj mandat staviti na raspolaganje. 

– Primili smo gol na otvaranju utakmice i nismo uspjeli da se vratimo na pravi način u igru. U drugom poluvremenu smo počeli da stvaramo prilike, napravili smo presing, ali nismo uspjeli doći do trijumfa. Mislim da imamo problema s pritiskom, posebno ovdje na Koševu. Gol je unio nervozu i pritisak na igrače i to je odlučilo da utakmica krene u ovom smjeru – kazao je Hurtić.  

U 7. kolu (27. augusta) nogometaši Sarajeva gostiju u Bijeljini protiv Radnika, dok Metalleghe u Travniku dočekuje Olimpic.

FENA

Pogledajte video slavlja iz svlačionice Jajčana!