Transparency International
Arhiva

Činilo se kao da će igrati vječno, a ta vječnost trajala je samo 40 godina

Planet obuca

U subotu nas je napustila legenda Nogometnog kluba Travnik. Iako nije rođen u našem gradu, Elvedina Varupu u srcu su nosili klub, grad, navijači i Travničani.

Svi oni, uz Vitežane i sportske radnike iz Bosne i Hercegovine oprostili su se na mezarju u naselju Grbavica kod Viteza od rekordera po broju nastupa za NK Travnik. Poznata ”trica” sa Pirote danas dobija priznanje za svoj naporan rad i lojalnost svom NK Travnik. Posljednju utakmicu odigrao je protiv Rudara iz Prijedora pretprošle sezone. I pored drugih ponuda koje je dobijao, Varupa je cijelu karijeru proveo u redovima Vezira.

U historiji naše lige nije bilo nekoga ko je sa takvom lakoćom savladavao protivničke golmane sa velikih udaljenosti i gađao rašlje.
Varupu dobro pamte svi, pomisao na NK Travnik kod cjelokupne bh. nogometne upravo je njegovo ime. Dugogodišnji kapiten Travnika u svojih 19 sezona u ovom klubu dočekao je i ispratio stotine igrača, a svi oni hvalili su ga kako se ponašao prema njima onako kako to kapiten i treba, liderski i zaštitnički.

Iako je bio neko ko nije želio privlačiti javnost, tužna vijest o njegovoj smrti pokazala je koji respekt i ugled stoji iza lika i djela Elvedina Varupe. o čemu su pisali brojni mediji. Potvrda je to za porodicu i prijatellje i sportski klub, da su u svojim redovima imali najboljeg, sina, brata, druga, saigrača..

Nakon sahrane jučer, simbolični oproštaj od Elvedina praktično je na Piroti, s obzirom na to da je njegov život obilježio sport, nogomet i Pirota. Upravo danas Travnik dočekuje ekipu FK Sarajevo.pa je to prilika da Igrači i navijači još jednom odaju počast dojučerašnjem saigraču i kapitenu. Fer navijanje i dobar rezultat, najbolji su način da se pokaže poštovanje za gotovo dvadeset odanih godina ovom klubu.

Činilo se kao da će igrati vječno, a ta vječnost trajala je samo 40 godina…

 

Travnicki.INFO

Trebamo da znamo!