HH Auto Travnik
Aktuelno

Delegacija visokih zvaničnika u posjeti Srednjobosanskom kantonu

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović predvodit će visoku delegaciju koja će danas posjetiti Srednjobosanski kanton (SBK), i tom prilikom se susresti s predstavnicima kantonalne i općinskih vlasti, te privrednicima.

Prema najavama, u delegaciji će biti i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, federalni premijer Fadil Novalić, te pojedini ministri u Vladi Federacije BiH.

Protokolom posjete, predviđen je sastanak najviših zvaničnika s čelnim ljudima općine Kiseljak, kao i razgovori s privrednicima u zgradi Vlade SBK-a.

U Kristalnoj sali općine Bugojno u poslijepodnevnim satima bit će održan radni sastanak s premijerom i ministrima u Vladi SBK-a, načelnicima općina, rukovodstvom Kantonalnog odbora SDA SBK-a i drugim zvanicama.

Na kraju posjete, u Kulturnom centru princeze Dževhere u tome gradu u 17.30 sati bit će upriličena javna tribina.

Uz člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prisutnima bi se trebali obratiti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović i premijer u Vladi Federacije BiH Fadil Novalić.

FENA