Sveučilište/Univerzitet Vitez
Aktuelno

Direktorica MSŠ Travnik podnijela ostavku, uputila pismo zahvale

Dragi učenici, poštovani roditelji, kolegice i kolege.
Želim vam se obratiti, s obzirom na to da sam 19.9.2019. podnijela neopozivu ostavku ministru obrazovanja SBK-a, Bojanu Domiću, na poziciju direktora MSŠ ” Travnik”. Razlog je zaštita mog radno- pravnog statusa na poziciji profesora škole, čiji sam zaposlenik od 1995.godine. U protekle dvije godine , koliko sam rukovodila Školom, imala sam izuzetno lijepu i kvalitetnu saradnju sa učenicima, koji su mi nesebično pomagali u svim zajedničkim aktivnostima i projektima za dobrobit svih nas i Škole, općenito.
Moje kolege profesori i ja iz tog razloga i radimo ovaj posao u prosvjeti – zbog uzajamnog poštovanja, rada i ljubavi prema djeci.
Želim izraziti i zahvalnost mojim kolegama koji su radili i vikendima da bismo postigli odlične rezultate na svim takmičenjima i  vannastavnim aktivnostima.
Hvala im na tome,  jer smo bili jedni drugima velika podrška. Isto tako bih ovim putem istakla i jednu lijepu priču, koju su nam omogućili rukovodioci i saradnici:
Centra za edukaciju mladih, Centra za mentalno zdravlje, Centra za socijalni rad, a posebno naši prijatelji iz Elči Ibrahim- pašine medrese i KŠC ” Petar Barbarić” Travnik, s kojima smo proveli nezaboravne trenutke – zajednička putovanja kroz BiH – širenje tolerancije, suživota i mira na ovim prostorima.
Ovo je bilo, za mene lično,  jedno teško, ali i izuzetno lijepo iskustvo u proteklom periodu.

Na kraju, mom kolegi – profesoru Adnanu Grabusu, novoimenovanom v.d. direktoru škole, želim puno sreće u budućem radu.
S poštovanjem,
Aida Lončar, prof.

 

Agencija DAN