DJ Mladen Solomun sprema noć za pamćenje u Sarajevu
DJ Mladen Solomun sprema noć za pamćenje u Sarajevu
Aktuelno

DJ Mladen Solomun sprema noć za pamćenje u Sarajevu

Na desetine hiljada ljubitelja elektronske muzike imat će priliku da u petak prisustvuje besplatnom koncertu bosanshohercegovačkog DJ-a Mladena Solomuna ispred Vječne vatre, a taj će dugoočekivani nastup zatvoriti 25. Sarajevo Film Festival.

Solomun će izaći na pozornicu Vječne vatre u 23.30, a njegova muzika će odjekivati ulicama glavnog grada do 2.30 sati ujutro.

Događaj je besplatan za sve posjetitelje, a organizatori savjetuju da se dođe na lokaciju prije 23.00 sata.

Solomun IIII Klabika [Sarajevo Quaternate] je događaj koji će imati veliko osiguranje, te su posjetitelji obavezni da u svakom trenutku slijede upute i propise policije ili članova organizacijskog tima.

Kako bi osigurali sigurnost posjetitalja savjetujemo vas da budite sigurni, kao i da  budite svjesni sigurnosti drugih. Također, naglašavamo da posjedovanje droga, staklenih boca, limenki, vatrometa, (vatrenog) oružja ili drugih opasnih predmeta i tvari, kao i hrane, alkoholnih pića i životinja nije dopušteno. Posjedovanje bilo kojeg vida droge bit će strogo kažnjivo. Ako postoje dokazi o upotrebi ili posjedovanju, uslijedit će oduzimanje droge, a počinitelj i droga bit će predani policiji. Svi posjetitelji bit će podvrgnuti pretresnom pretraživanju i osiguranje će temeljito pretražiti sve posjetitelje – poručili su organizatori.

Turistička zajednica je pokrovitelj događaja Solomun IIII Klabika, a podržala ga je Vlada Kantona Sarajevo.

Nakon nastupa na Vječnoj Vatri najveći fanovi DJ Solomuna će imati priliku da ga slušaju u intimnijem okruženju afterparty-a u Domu mladih. Afterpary počinje u jedan sat nakon ponoći i nastavlja se do ranih jutarnjih sati, a mnogi DJ-evi će zagrijati atmosferu do 3.30 ujutro, kad DJ Solomun preuzima pult.

Karte za afterparty su rasprodate.

FENA