BH Telecom
Uhvaćeni kriminalci iz Sarajeva koji se terete za niz krivičnih djela na području SBK/KSB
Uhvaćeni kriminalci iz Sarajeva koji se terete za niz krivičnih djela na području SBK/KSB
Crna Hronika

Droga na Gospinom vrelu, Kalibunaru i Docu

U ponedjeljak, 22.06.2020. godine oko 17:50 sati, u mjestu Gospino Vrelo, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila VW Polo, kojim je upravljao A.S. rođen 1986.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen M.K. rođen 1992.godine, obojica iz Travnika.

Prilikom kontrole suvozača, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, oko 18:45 sati ,u mjestu Kalibunar, općina Travnik, navedeni policijski službenici izvršili su kontrolu putnika u TAXI vozilu, E.P rođen 1995.godine i S.D. rođen 1993.godine, obojica iz Travnika. Tom prilikom kod istih je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres stambenog objekta u mjestu Dolac, općina Travnik, koji koristi E.P., gdje je također pronađena materija za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB