Monday, 09 January 2017 08:26

Neplatiši kazni oduzet skupocijeni Hummer, na zadnjem sjedištu pronađena droga...

Written by
Neplatiši kazni oduzet Hummer, na zadnjem sjedištu pronađena droga... Neplatiši kazni oduzet Hummer, na zadnjem sjedištu pronađena droga... photo: Agencija DAN

U petak, 06.01.2017. godine, u 23:15 sati, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik su uz pomoć pripadnika Jedinice za podršku MUP-a SBK/KSB Travnik izvršili kontrolu terenskog vozila marke „Hummer“, registarskih oznaka E56-M-784, kojim je upravljao J.B., rođen 1990. godine iz Gornjeg Vakuf-Uskoplja.

Prilikom pregleda vozila na zadnjem sjedištu vozila pronađena je torbica u kojoj se nalazila materija za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana. Nad osobom je, nakon što je lišena slobode, provedena kriminalistička obrada, tokom koje je osumnjičeni priznao izvršenja krivičnog djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Nakon svih provedenih radnji dokumentovanja ovog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Travnik biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Izvršenim provjerama u Registru novčanih kazni, ustanovljeno je da se radi o osobi koja je višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja, te da dosadašnje izrečene kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja u smislu odvraćanja od daljeg činjenja prekršaja u saobraćaju, nakon čega je osobi J.B. oduzeto vozilo „Hummer“.

Uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Sudu će biti stavljen prijedlog za trajno oduzimanje vozila, kako bi se osoba spriječila u daljem činjenju prekršaja.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN

O nama

Portal Travnicki.INFO je jedan od internet medija Agencije DAN

 

Agencija za promociju DAN

ul. Konatur 2/b 72 270 Travnik

redakcija@dan.ba

+387 (0)61 751 528

 

Travnicki.INFO postoji od: 17.12.2008.

Posljednje dodano:

Facebook stranice: