Wednesday, 16 November 2016 09:21

Načelnici općina SBK juče održali prvi zajednički sastanak

Written by
Načelnici općina SBK juče održali prvi zajednički sastanak Načelnici općina SBK juče održali prvi zajednički sastanak photo: Općina Travnik

Na prijedlog načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića, juče (utorak 15.11.2016) je održan radni sastanak novoizabranih načelnika sa područja Srednjobosanskog kantona.

Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da se ovakvi radni sastanci u buduće održavaju jedamput mjesečno obzirom na zajedničke interese svih lokalnih zajednica kao i interese regionalnog razvoja.

Sastanku su, pored Hadžiemrića, prisustovali načelnik Općine Fojnica ,Sabahudin Klisura, načelnik Općine Donji Vakuf, Huso Sušić, načelnik Općine Novi Travnik, Refik Lendo,, načelnik Općine Kiseljak, Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kreševo, Renato Pejak, načelnik Općine Gornji Vakuf, Sead Čaušević, načelnik Općine Jajce, Edin Hozan i načelnik Općine Busovača. Asim Mekić.

Sastanku se pridružila i potpredsjednica Federacije BIH , Melika Mahmutbegović budući da je bila u službenoj posjeti Travniku. Mahmutbegović je čestitala načelnicima na dobijenim mandatima i izrazila zadovoljstvo što su načelnici odlučili da organizuju ovakav radni sastanak, jer,po njenom mišljenju, to je idealna prilika da se razmjene informacije i mišljenja.

Glavna tema sastanka je bila rasprava o prednacrtu kantonalnog Zakona o državnoj službi. Načelnici su donijeli zaključak da je prednacrt ovog Zakona dobar i kvalitetno urađen i da se svi trebaju potruditi da što prije dođe u formu nacrta.

Također, načelnici su istakli da će im problemi lokalne samouprave biti prioritet u nihovom radu.

Općina Travnik/Agencija DAN

O nama

Portal Travnicki.INFO je jedan od internet medija Agencije DAN

 

Agencija za promociju DAN

ul. Konatur 2/b 72 270 Travnik

redakcija@dan.ba

+387 (0)61 751 528

 

Travnicki.INFO postoji od: 17.12.2008.

Posljednje dodano:

Facebook stranice: