Monday, 17 October 2016 15:13

29. oktobra u Sarajevu se održava TEDx konferencija, svi ste pozvani!

Written by
29. oktobra u Sarajevu se održava TEDx konferencija, svi ste pozvani! 29. oktobra u Sarajevu se održava TEDx konferencija, svi ste pozvani! TEDx Sarajevo
U subotu, 29. oktobra 2016. godine sa početkom u  13:00 sati, u prostorijama kina Meeting Point u Sarajevu, svi zainteresovani će imati priliku prisustvovati TEDx konferenciji koju organizuju Fondacija Hastor i IAESTE LC Sarajevo.
 
TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja. Započevši kao četverodnevna konferencija u Kaliforniji prije 30 godina, TED je narastao kao potpora onima koji u svijetu razmjenjuju ideje s više inicijativa.
Na TED-u, vodeći svjetski mislioci i izvršitelji govore o svojim životima u 18 minuta. Među poznatijim TED govornicima bili su James Camoren, Stephen Hawking, Jamie Oliver, Al Gore, Edward Snowden, Julian Assange, Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck i bivši Britanski premijer Gordon Brown.
 
U duhu ideja vrijednih širenja, TED je stvorio program pod nazivom TEDx koji predstavlja program lokalnih, nezavisno organiziranih događaja koji povezuju ljude u širenju iskustava u TED stilu.
 
Na TEDx sceni će se predstaviti 14 individualaca sa različitim životnim pričama koji su, uprkos životnim preprekama i osporavanjima okoline, istrajali u ostvarivanju svojih ciljeva i snova, ljudi koji su svojim djelima promijenili i pokrenuli na bolje sredinu u kojoj žive i rade.
 
Neki od govornika su Damir Marjanović, Edin Mehić, Almir Badnjević, Ismir Omeragić, Vedran Peršić, Emina Kadrić, Emir Salkić, Tomislav Cvitanušić, Almir Mukača, Senad Alibegović, Adisa Bolić, Samir Beharić, Denis Agović i mladi World Scholars Cup Debate tim koji će nastupiti na finalnom takmičenju na Yale Univerzitetu.
 
Ukoliko želite prisustvovati ovom izvanrednom događaju i zauzeti mjesto u publici preporučujemo Vam da to učinite što prije jer je broj mjesta ograničen.
 
Svoje mjesto možete rezervisati svakog radnog dana na recepciji Networks-a na adresi Skenderpašina 1, 71000 Sarajevo.
 
Cijena ulaznice je 10 KM.
 
TEDx

O nama

Portal Travnicki.INFO je jedan od internet medija Agencije DAN

 

Agencija za promociju DAN

ul. Konatur 2/b 72 270 Travnik

redakcija@dan.ba

+387 (0)61 751 528

 

Travnicki.INFO postoji od: 17.12.2008.

Posljednje dodano:

Facebook stranice: