Thursday, 30 June 2016 00:32

FOTOGALERIJA: U Kulturno-sportskom centru Pirota organizovan iftar za 1.000 postača

Written by
FOTOGALERIJA: U Kulturno-sportskom centru Pirota organizivan iftar za 1.000 postača FOTOGALERIJA: U Kulturno-sportskom centru Pirota organizivan iftar za 1.000 postača photo: Agencija DAN

U organizaciji Općine Travnik, na čelu s načelnikom Admirom Hadžiemrićem, turske metropole Trabzon i Merhameta Travnik te uz podršku Medžlisa Islamske zajednice Travnik, večeras je u Travniku organizivan iftar za 1.000 postača u Kulturnom sportskom centru Pirota, javlja Anadolu Agency (AA).

Hiljade postača akšam-namaz je klanjalo na stadionu Pirota, a nakon iftara imali su priliku uživati u kulturno umjetničkom programu.

Načelnik Ureda za međunarodnu kulturnu saradnju pri Vladi Republike Turske, Mahmut Karakaya, istakao je kako je večerašnji iftar nastavak suradnje između dviju bratskih država.

"Ovo je nastavak suradnje koja je krenulo još s konvojom berićeta. Zaista ovaj iftar je divna prilika za upoznavanje kultura dvaju bratskih naroda i nadamo se još boljoj suradnji. Naš osnovni cilj je da surađujemo na polju kulture i umjetnosti, mada TIKA s Bosnom i Hercegovinom surađuje i na ostalim poljima", kazao je Karakaya za AA.

Direktor Turske agencije na međunarodnu saradnju i koordinaciju za Bosnu i Hercegovinu, Huseyin Sanli, naglasio je kako je večerašnji kulturno-zabavni program prilagođen i skraćen zbog jučerašnjih terorističkih napada koji su se dogodili u Turskoj.

"Nakon iftara organizovali smo jedno lijepo druženje i imali smo priliku upoznati kulture naša dva naroda. Kulturno-zabavni program je trebao biti bogatiji,  ali zbog terorističkih napada koji su se sinoć dogodili u Turskoj morali smo ga prilagoditi i svi smo dovili za te nevine ljude. Nadam se da se takve grozne stvari više neće ponoviti nikome i nigdje", pojasnio je Sanli.

Načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić, istakao je zahvalnost svima koji su pomogli realizaciju večerašnjeg iftara.

"Večeras imamo priliku prisustovati jednom divnom događaju, iftaru za preko 1.000 postača, a sve zahvaljujući prijateljima iz Trabzona. Vrijeme nas je poslužilo i imali smo priliku klanjati akšam-namaz na stadionu, iftariti u miru i uživati u divnom kulturno-zabavnom programu. Drago mi je da je ovakva manifestacija organizovana baš u našem gradu", kazao je Hadžiemrić.

Večerašnjem iftaru prisustvovao je veliki broj zvanica iz Republike Turske, a svi prisutni su imali priliku uživati u kulturno-zabavnom programu koji je organizovala TIKA.

Anadolu Agency

O nama

Portal Travnicki.INFO je jedan od internet medija Agencije DAN

 

Agencija za promociju DAN

ul. Konatur 2/b 72 270 Travnik

redakcija@dan.ba

+387 (0)61 751 528

 

Travnicki.INFO postoji od: 17.12.2008.

Posljednje dodano:

Facebook stranice: