Sveučilište/Univerzitet Vitez
Arhiva

FOTO: Dragan Jović – Gagac sa saradnicima produžio ugovor sa prvakom Angole!

Ovosezonski nogometni prvak Angole, Primeiro de Agosto, danas je produžio ugovor sa travničkim trenerom Draganom Jovićem.

U zvaničnom saopštenju kluba navodi se da je General Carlos Hendrick, predsjednik kluba, produžio ugovor sa šefom stručnog štaba za još jednu sezonu, čime su opovrgnute informacije pojedinih medija u Bosni i Hercegovinu o njegovom povratku i preuzimanju nekog od domaćih klubova.

Predsjednik prvaka Angole je u svome obrazloženju naveo da je rad trenera zadovoljio rukovodstvo kluba koji je ponovo postao pobjednički tim. “Dragan Jović je demonstrirao snagu vođe našega tima i jedino što je pošteno je da sa njim potpišemo ugovor na još jednu nogometnu sezonu. Kada je u pitanju tehnički dio tima, takođe neće biti promjena, a naš zahtjev vrijednim Bosancima je da nastave pobjeđivati u svim takmičenjima u kojima Primeiro de Agosto bude nastupao. Velike želje imamo i za dobru prezentaciju kluba u Kupu afričkih šampiona.” – navodi se u izjavi.

Dragan jović je izjavio da je sretan što je produžio ugovor za još jednu sezonu, te je naglasio i da je ponosan što je uspio da ih vrati na put pobjednika i sa svojim igračima donese desetu titulu prvaka Angole.

“Obećao sam predsjedniku da ću, kao i uvijek do sada, biti apsolutno posvećen radu i ostvarivanju novih uspjeha. Naši navijači su od nas jedino tražili maksimalnu posvećenost na svakoj utakmici i mi ćemo im to nastaviti pružati. Nastavljamo zajedno da radimo najbolje i donesemo još novih uspjeha ovom veličanstvenom klubu” – izjavio je Jović nakon potpisivanja ugovora.

Sa Jovićem u Luandi ostaju njegovi najbliži saradnici, njegovi sugrađani Nedžad Selimović i Adnan Hodžić.

Agencija DAN