HH Auto Travnik
Aktuelno

FOTO: Konferencija u povodu projekta: PRIJATELJI BEZ GRANICA 2

U periodu od 18.-30. aprila 2017. godine u Banjoj Luci se realizovala konferencija povodom projekta „Prijatelji bez granica 2“ u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BiH. Na trodnevnoj konferenciji prisustvovalo je više od 60 srednjoškolaca, učesnika u projektu, iz svih krajeva države.

Projektom je uključeno 14 lokalnih timova ASuBiH-a i to Travnik , Novi Travnik, Zenica, Tuzla, Prozor – Rama, Trebinje, Sarajevo, Istočno Sarajevo, Brčko, Gornji Vakuf – Uskoplje, Gradačac, Mostar, Gradiška i Jajce.

Projekat je započeo u decembru 2015. godine, i od tada je realizovano 12 lokalnih razmjena , a u lokalne aktivnosti je uključeno 110 srednjoškolaca širom države.

Oni su za vrijeme razmjena imali priliku upoznati svoje vršnjake iz drugih zajednica, kulturu i istoriju bosanskohercegovačkih opština i gradova.

Uspješno smo implementovali sve razmjene, te je ova Konferencija bila način da okupimo veliki broj učesnika razmjena na jednom mjestu, evaluiramo projektne aktivnosti i povežemo srednjoškolce koji se nisu imali priliku upoznati tokom realizacije ovog projekta.

Članica lokalnog tima Banja Luka, Dorotea Prica, o ovoj konferenciji rekla je: „Iako sam član lokalnog tima ved skoro pola godine, do sad nisam imala priliku da učestvujem na ASuBiH događajima. S obzirom da lokalni tim Banja Luka nije učestvovao u ovom projektu, imali smo zadovoljstvo da budemo domadini ove konferencije. Smatram da je ovo jedinstveno iskustvo koje bih preporučila svim srednjoškolcima jer ovakvi događaji zaista omogudavaju mladima da prošire svoje vidike, nauče dosta toga ali i budu oni koji de pokrenuti pozitivne promjene u svojim lokalnim zajednicama“.

Tokom konferencije u Banjoj Luci učesnici su imali priliku učestvovati u raznim radionicama o ulozi mladih u društvu, aktivizmu, ali i aktivno učestvovati u diskusijama i evaluirati projekat.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini