BH Telecom
Crna Hronika

FOTO: MUP SBK/KSB: Slobode lišen počinitelj više krivičnih djela

Danas, oko 10 sati, službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona, slobode su lišili osobu inicijala B.M., rođenog 1982. godine iz Novog Travnika.

Osoba je lišena slobode po potjernici Kazneno-popravnog zavoda Busovača, s obzirom da je krajem jula mjeseca 2016. godine nedozvoljeno i neopravdano napustila prostor i lokaciju na kojoj je izdržavala mjeru kućnog pritvora sa elektroničkim nadzorom. Tada je odbacio uređaj za elektronski nadzor i udaljio se u nepoznatom pravcu.

U međuvremenu, Općinski sud Travnik je raspisao više potjernica za ovom osobom jer se nije pojavljivala na glavne pretrese vezano za izvršenje krivičnih djela šumske krađe.

Osim toga, službenici kriminalističke policije Policijske uprave Travnik ga sumnjiče za izvršenje nekoliko krivičnih djela na području općine Novi Travnik, zbog čega je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje ova osoba koristi, gdje su pronađeni određeni predmeti koji će biti korišteni za vještačenje u smislu dokazivanje veze ove osobe sa počinjenim krivičnim djelima” – izjavio je za Agenciju DAN Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Agencija DAN