FOTO: Na Kalibunaru održan predizborni skup SDA
FOTO: Na Kalibunaru održan predizborni skup SDA - photo: Agencija DAN
Aktuelno

FOTO: Na Kalibunaru održan predizborni skup SDA

Pred velikim brojem građana u travničkom naselju Kalibunar večeras je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije na kojem su se mještanima ovog naselja predstavili kandidati SDA za predstojeće izbore.

Jasmin Hrnjić, kandidat za skupštinu Srednjobosanskog kantona pozdravio je svoje komšije, te im poručio: “Sedmog oktobra izađite na izbore i glasajte. Ja znam da ćete vi koji ste tu to uraditi, ali prenesite to i na druge. Dragi moji Kalibunarci, ovo je radničko naselje koje su podigli radnici Borca i drugih travničkih firmi. Oni su vječna snaga naše države jer oni grade ovu našu zemlju.”

Sačuvali smo, obnavljamo i imamo sve uspješnije naše privredne subjekte. Borac je opstao u drugome ruhu, još bolje firme. Naravno, Stranci demokratske akcije trebaju jaki i dobri poslodavci, ali oni će vrlo brzo morati povećati plate jer dobre radnike treba i dobro platiti. I to je zadaća SDA.” rekao je aktuelni premijer i nosilac liste za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo.

Prisutne je pozdravila i doktorica Amira Skaka, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH, te je između ostalog poručila: “Ja samo želim da vam kažem da sam dijete ovoga grada i da volim ovaj Travnik. Stranka demokratske akcije ima kandidate koji mogu, hoće i znaju da se bore na svim nivoima, od državnog, federalnog pa do kantonalnog za sredstva koja trebaju doći u naš grad.“, a kandidat SDA za Parlament Federacije BiH, Refik Poparić je dodao: “Općinska organizacija SDA Travnik prešla je više od pola ovoga svoga predizbornog puta i sada je sasvim jasno da slijedi nova, velika pobjeda SDA u Travniku.

Prisutnima se u ulozi predsjednika Izbornog štaba OO SDA Travnik obratio i načelnik Admir Hadžiermić koji je govorio o važnosti izlaska na izbore i jedinstvenog biračkog tijela. “Travnik je najveća općina u kantonu sa najvećim doprinosom budžetima Kantona, Federacije i države sa područja cijelog Srednjobosanskog kantona. I zbog toga je red da se naš doprinos koji ide u više nivoe vlasti, u Kanton i Federaciju vrati adekvatno tom svom doprinosu. Da bi to mogli ostvariti prvo moramo obezbijediti da imamo kapacitet, odnosno broj glasova koji neće biti upitan i neće dozvoliti nijednom drugom dijelu ovoga Kantona da mogu da biraju premijera, a da on nije iz Travnika.” – rekao je Hadžiemrić

Kalibunarcima se obratio i večerašnji gost ovoga skupa, Šemsudin Mehmedović, poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine: “Želim večeras da govorim o dvije stvari, a prva je nezadovoljstvo boračke populacije: Uglavnom se to svodi na „eto kriva je SDA“.

Sve što je od boračkih zakona usvojeno usvojila je SDA, a ako je ostalo nezbrinuto 1.000, 2.000 ili 5.000 nezbrinutih boraca – to samo SDA može riješiti, upravo zato što su oni vezani za ideju Bosne i Hercegovine.

Drugo pitanje koje je teško opteretilo ovu našu državu je odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine, čitave porodice nam odlaze. Kako to zaustaviti?

Vjerujte mi da je to jedan propagandni projekat neprijatelja Bosne i Hercegovine koji žele napraviti ambijent i atmosferu da mogu da tvrde da nema života u Bosni i Hercegovini, da odavde treba seliti, bježati… A kud ćemo? Ovo je naša zemlja! Ko će graditi ovu zemlju, ko će je braniti nego naši građani.

Ovdje ima života, pogotovo vama mladima. Ovo je najljepša zemlja na svijetu!  Za nju se vrijedi boriti. Za nju se ginulo i ginut će ako treba kako bi se odbranio svaki kamen ove zemlje.

Agencija DAN