BH Telecom
FOTO: Prva izvještajna skupština Sportskog streljačkog kluba "TARGET"
photo: Target Travnik
Aktuelno

FOTO: Prva izvještajna skupština Sportskog streljačkog kluba “TARGET”

U četvrtak je u velikoj sali općine Travnik, sa početkom u 16:00 sati održana Prva izvještajna skupština Sportskog streljačkog kluba “TARGET”, Travnik. Skupština je održana u dva dijela, radni i svečani dio, a istom su predsjedavali Predsjednik skupštine Mirsad dr. Peco i njegov zamjenik gospodin Amir Halilović.

 Nakon intoniranja Himne Bosne i Hercegovine, prikazan je video uradak o radu i aktivnostima kluba u 2016. godini. Nakon toga Izvještaj o radu za 2016. godinu i Program rada za 2017. godinu je podnio Predsjednik kluba mr. Rašid Kasumović, koji je između ostalog najavio i prvu ovogodišnju aktivnost kluba – Turnir u streljaštvu za polaznike osnovnih i srednjih škola sa područja općine Travnik, a u povodu obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Turnir bi prema riječima Predsjednika trebao da pređe u tradicionalni, a pobjednička ekipa bi dobila prelazni pehar.
Po završetku radnog dijela prešlo se na svečani dio u kojem su dodijeljena zahvalnice i priznanja zaslužnim pojedincima.
Zahvalnice za podršku klubu su dobili: Nesib Čakić, Haris Tenić, Fuad Softić, Faruk Hadžić, Ado Hodžić, Amir Hujdur, Rusmir Jašarević, Rifet Ibišević, Nefail Aljić, Salih Subašić, Nihad Fuško, i Tahir Lendo.
Pohvale za rad i zalaganje su dobili treneri Jasmin Dautović i Elvedin Vrebac a za “Trenera godine” proglašen je Emir Hrnjić.
Klub je shodno odredbama Statuta proglasio prvog “Počasnog člana”, a ta laskava titula je ove godine uručena načelniku općine Travnik gospodinu Admiru Hadžiemriću.
Ovim je klub završio prvu, ali veoma uspješnu godinu postojanja, te je najavio slijedeću za koju kažu da će, ako Bog da, biti još uspješnija.

Streljački klub TARGET Travnik