Sveučilište/Univerzitet Vitez
FOTO: U Hadži Ali-begovoj i Sulejmanija/Šarenoj džamiji upriličeni tradicionalni mevludi povodom 27. noći ramazana
FOTO: U Hadži Ali-begovoj i Sulejmanija/Šarenoj džamiji upriličeni tradicionalni mevludi povodom 27. noći ramazana - photo: MIZ Travnik
Ramazanski program 2019

FOTO: U Hadži Ali-begovoj i Sulejmanija/Šarenoj džamiji upriličeni tradicionalni mevludi povodom 27. noći ramazana

U petak, 31. maja 2019. godine poslije teravih-namaza organizirani su mevludski programi povodom  obilježavanja 27. noći ramazana u gradu Travniku.

Mevludski program se tradicionalno organizira u dvije džamije u gradu Travniku, i to u Sulejmaniji džamiji – program za žene i i Hadži Ali-begovoj džamiji – program za muškarce.

Mevludski program za žene je izveo hor Ez-Zehra sa učenjem Kur’ana i ilahija, dok je predavanje održala Suada Šehić, mu’allima iz Medžlisa IZ Bugojno.

Mevludski program za muškarce koji se sastojao od učenja odlomaka iz Kur’ana, dijelova mevluda i ilahija izveli su imami Medžlisa.

Predavanje za muškarce je održao dr. Hamid Indžić profesor u Travničkoj medresi. U predavanju je govorio o kaderu, te prenio poruku kojom je pozvao sve prisutne da budemo bolji, da se okrenemo radu za ahiret ali da ujedno ne zanemarimo rad za dunjaluk koji treba da bude zasnovan na dozvoljenim – halal stvarima.

Program je završio dovom koju je proučio glavni imam, mr. Salih-ef. Indžić.

MIZ Travnik