BH Telecom
FOTO: U Travniku održana redovna sjednica Skupštine Crvenog križa
Aktuelno

FOTO: U Travniku održana redovna sjednica Skupštine Crvenog križa

U Travniku je održana redovna sjednica Skupštine općinskog Crvenog križa kojom je predsjedavala Mirjana Šekelja.

U radnom predsjedništvu bili su još predsjednica Crvenog križa općine Travnik Jelica Žuljević i podpredsjednik Skupštine Samir Pinjo.

Na sjednici su prezentirani i usvojeni izvještaj o radu i finansijski izvještaj Crvenog križa Općine Travnik za 2017. godinu, te plan rada i finansijski plan za 2018. godinu. Posebno su istaknute akcije dobrovoljnog darivanja krvi, takmičenja učenika iz prve pomoći i opasnosti od mina, pomoći porodicama stradalim u požaru, poplavama i stanju socijalne potrebe, uplate zdravstvenih markica dobrovoljnim davaocima krvi, aktivnostima mladih i volontera, podrška u potrazi za nestalim osobama i slično.

Izvještaj nadzornog odbora podnijela je Sanda Grabus. Finansijski plan i plan rada za 2018. godinu dopunjeni su zanimljivim prijedlozima, posebno u dijelu aktivnosti mladih koje je predložio član Predsjedništva Danijel Čakarić.

Prisutni delegati Skupštine upoznati su sa problemima sa kojima se susreće Crveni križ općine Travnik u svom radu. Posebno je istaknut problem neadekvatnih prostorija koje privremeno koriste, jer im još uvijek nisu vraćene prostorije u ulici Potur mahala.

U diskusiji su između ostalih učestvovali članovi Skupštine Mesud Ibrišimbegović i profesor Slavko Đukić, koji su prema Predsjedništvu Crvenog križa općine uputili nekoliko zanimljivih inicijativa.

Sjednica je ocijenjena veoma uspješnom, a svi prijedlozi, izvještaji i planovi su usvojeni jednoglasno.

S. Pinjo