Sveuciliste Vitez
FOTO: U Turbetu danas otvoren prvi Memorijalni turnir „Elvedin Varupa“
FOTO: U Turbetu danas otvoren prvi Memorijalni turnir „Elvedin Varupa“ - photo: Organizacioni odbor manifestacije "Dan općine Travnik"
Aktuelno

FOTO: U Turbetu danas otvoren prvi Memorijalni turnir „Elvedin Varupa“

U okviru obilježavanja manifestacije “Dan općine Travnik” u Turbetu je danas započeo prvi Memorijalni nogometni turnir „Elvedin Varupa“ za dječake uzrasta 2007., 2008., 2009. i 2010. godišta.

Na turniru je učešće uzelo 18 takmičarskih ekipa.

Turnir se organizuje u čast i sjećanje na prerano preminulog Elvedina Varupu, nogometaša koji je u periodu od 1996. do 2014. godine odigrao oko 700 utakmica za Nogometni klub „Travnik“ i u tom razdoblju deset sezona nosio kapitensku traku. Ovom prilikom je bratu rahmetli Elvedina Varupe, Vejsilu, ispred Akademije NK Travnik uručen prigodni poklon u znak i sjećanje na ovog vrhunskog sportistu.

Finale turnira i dodjela nagrada je predviđena za večeras u 23:00 sati, kada će najbolje ekipe i pojedinci biti nagrađeni vrijednim poklonima sponzora turnira.

Na nogometnom turniru u okviru dvodnevnog takmičenja učestvovat će ukupno oko 500 mladih sportaša raspoređenih u 37 takmičarskih ekipa, za koje je Organizacioni odbor manifestacije “Dan općine Travnik” osigurao ukusno osvježenje i slatkiše.

Ovogodišnja manifestacija Dan općine Travnik obiljuje rekordnim brojem sportskih aktivnosti u okviru kojih je zastupljeno čak 12 sportskih kategorija, a preko 2000 učesnika će imati prilku pokazati svoja znanja i vještine.

Načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić, uručio je zahvalnicu predstavniku Akademije NK Travnik, a ovo je također bila prilika da se svim mladim sportašima čestita na sportskom angažmanu, ali i Akademiji NK Travnik na organizaciji jednog ovakvog sportskog događaja.

Organizacioni odbor manifestacije / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!