Sveučilište/Univerzitet Vitez
Crna Hronika

FOTO: U ulici Stanična, na Kalibunaru i u Šumeću pronađena droga

Policijski službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom proteklog vikenda proveli više uspješnih akcija u cilju suzbijanja i sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik, dana 15.06.2018. godine u ugostiteljskom objektu u ulici Stanična, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica A.A., rođen 1990. godine iz Travnika. Prilikom pregleda kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, te određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana policijski službenici PS Travnik, u mjestu Kalibunar, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica S.S., rođen 1985. godine iz Turbeta. Prilikom pregleda kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Također, policijski službenici PS Travnik, dana 18.06.2018. godine u ulici Šumeće, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled vozila Passat, reg.oznaka A61K616. Tom prilikom kod vozača M.E. rođen 1992. godine iz Travnika, pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN