HH Auto Travnik
Arhiva

FOTO/VIDEO: U Travniku otvoren Sport Centar FARA

U prisustvu velikog broja građana, danas je u Travniku na svečan način otvoren Sport Centar FARA.

Ovaj moderni objekat se nalazi na istočnom izlazu iz grada, na lokaciji “kod auto-mota”, a prema današnjim komentarima sportista, vrhunski je opremljen i na raspolaganju ima malonogometni teren sa umjetnom travom FIFA kvalitete, opremljenu teretanu, salu za aerobik, svlačionice, tuševe.

U čast otvorenja objekta, kompanija FARA je Javnoj ustanovi Bolnica Travnik uručila donaciju, novčani ček na iznos od 5.000 KM.

Današnjoj svečanosti, uz građane i zvanice iz javnog i političkog života, prisustvovali su brojni sportisti, a svakako najpoznatiji među njima bio je Amel Tuka, kojem je i pripala čast da sa Farukom Hadžićem, vlasnikom kompanije FARA, te Rusmirom Hrvićem, predsjednikom uprave AS Group, otvori ovaj objekat.

Oduševljene viđenim nisu krili ni gosti, ni sportisti, a svakako da moramo spomenuti podatak da je zbog manifestacije Dani Općine Travnik i odigravanja turnira u malom nogometu za učenike osnovnih škola, kompanija FARA postigla gotovo nemoguće i radove započete krajem oktobra privela kraju danas, iako je prvobitni završetak radova bio planiran za šesti mjesec ove godine.

Na nogometnom turniru prvo mjesto je zauzela Osnovna škola Turbe, drugo Osnovna škola Travnik, a treće Osnovna škola Guča Gora.

U nastavku pogledajte dio atmosfere u današnjem videu i fotogaleriji.

Travnicki.INFO