BH Telecom
Aktuelno

FOTO: Znate li ko ima prvenstvo prolaska na ovoj raskrsnici u Travniku?

Mnogi od nas su skloni, posebno pri kretanju vozilom gradskim ulicama, voziti jednostavno po navici.

Današnja situacija na raskrsnici travničkih ulica Vezirska i Erika Brandisa, kada je za dlaku došlo do saobraćajne nezgode, samo je još jedna potvrda toga.

Naime, do prije otprilike mjesec dana, za vozače koji se iz pravca zgrada “Zvijezde” kreću ulicom Erika Brandisa u pravcu Doma zdravlja, uz rub bašte ugostiteljskog objekta “Nostalgija” bio je postavljen saobraćajni znak obaveznog zaustavljanja, koji je opet, posebno u proljeće i ljeto bio gotovo nevidljiv zbog lišća obližnjih stabala. Prednost u ovoj raskrsnici su imali vozači koji su dolazili iz pravca nekadašnjeg “Dragstora”, odnosno ulice Bosanska i oni koji iz pravca Doma zdravlja idu u tom pravcu.

Nakon što je izvršena izmjena te signalizacije i postavljen je znak nailaska na put s pravom prvenstva prolaska, svjedočimo da veliki broj vozača nastavlja voziti “po navici” te ne propuštaju vozila koja se kreću iz ulice Erika Brandisa.

Radovi u ulici Donja Mahala, ali i najavljena rekonstrukcija kompletne ulice Erika Brandisa sa sobom će donijeti i određene izmjene u režimu odvijanja saobraćaja, pa svakako savjetujemo vozače da dodatnu pažnju posvete postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Agencija DAN