HH Auto Travnik
FOTOGALERIJA: HDZ BiH održao predizborni skup u Travniku
FOTOGALERIJA: HDZ BiH održao predizborni skup u Travniku - photo: Agencija DAN
Aktuelno

FOTOGALERIJA: HDZ BiH održao predizborni skup u Travniku

U travničkom Centru za kulturu večeras je održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine na kojem su se predstavili kandidati ove stranke na predstojećim izborima.

Prisutnima se na početku obratio Bojan Domić, predsjednik OO HDZ BiH Travnik, koji je, između ostalog rekao: “Trebamo biti jedno srce, jedna duša. Od Neuma do naše Neretve, Hercegovine, Središnje Bosne do Posavine. Moram posebno pozdraviti naše utemeljitelje. Ono što mi govorimo danas, za šta se zalažemo danas, europske integracije, demokracija i ravnopravnost, bolji položaj hrvatskog naroda – to baštinimo od onih mudrih ljudi koji su krajem 80-ih i početkom 90-ih utemeljili stranku.

Na listi se nalazi 35 kandidatkinja i kandidata. Od toga je 15 žena, 11 su članice mladeži HDZ-a, 5 je predsjednika općinskih odbora HDZ-a, imamo djecu naših poginulih branitelja. S ponosom mogu reći da predvodim listu koja je u stanju, bez obzira za koga glasujete sa liste, da dostojanstveno predstavlja hrvatski narod u ovoj županiji i da donese bolji život svim stanovnicima ove županije. Ono što smo radili u proteklom periodu, a uradili smo puno toga zahvaljujući, prije svega, vašem izlasku prije 4 godine, potpori HDZ-a i našim koalicijskim partnerima. Imali smo 8 svojih zastupnika u županiji i, u protekle 4 godine, ni u jednom trenutku nismo bili preglasovani. Sve odluke su donesene uz vašu suglasnost zato svi projekti koje smo radili i koje gradimo na ovom prostoru su dio našeg truda, našeg zalaganja i svega onoga što ste vi uložili u te 4 godine” – rekao je general Ilija Nakić, kandidat HDZ BiH za Skupštinu Srednjobosanskog kantona.

Osim njih, skupu su se obratili i Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Nikola Lovrinović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, te na kraju i Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH.

Više pogledajte u našoj današnjoj fotogaleriji.

Agencija DAN