HH Auto Travnik
Održana prva Matematička olimpijada na području SBK/KSB
Održana prva Matematička olimpijada na području SBK/KSB - photo: Univerzitet u Travniku
Aktuelno

FOTOGALERIJA: Održana prva Matematička olimpijada na području SBK/KSB

Na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku danas je svečano otvorena prva Matematička olimpijada na području Srednjobosanskog kantona. Učesnici Olimpijade su učenici III i IV razreda srednjih škola sa područja Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine prisutnim su se obratili doc. dr. Amra Tuzović, menadžerica za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja na Univerzitetu u Travniku i prof. dr. Hazim Selimović, dekan Edukacijskog fakulteta.

Učesnicima Olimpijade su zaželjeli dobrodošlicu na Univerzitet te iskazali zadovoljstvo što je Edukacijski fakultet organizator jedne ovakve aktivnosti. Naglasili su da je cilj Olimpijade okupiti najbolje učenike iz ove oblasti. Učenicima su zaželjeli da vrijeme provedeno na Univerzitetu bude, prije svega, ugodno i lijepo te da vlada olimpijski duh, kako to Olimpijada i zaslužuje.

Napominjemo da je nagrada za učenika koji osvoji maksimalan broj bodova stipendija na Edukacijskom fakultetu ili na Fakultetu za tehničke studije, a svim učesnicima će biti uručeni certifikati i vrijedne nagrade.

Nakon same realizacije i uvida članova Naučnog odbora Olimpijade u radove učesnika, proglašen je najbolji. Pobjednik prve Matematičke olimpijade na Srednjobosanskom kantonu je Amar Begovac, učenik Gimnazije “Muhsin Rizvić” iz Kaknja, sa osvojenih 62,5 bodova.

Univerzitet u Travniku