BH Telecom
Aktuelno

GLASAJTE: Svojim glasom izaberite najboljeg sportistu SBK/KSB za 2019. godinu (ANKETA)

Naš portal u saradnji sa Sportskim savezom SBK/KSB učestvuje u Izboru sportiste po izboru publike SBK/KSB.

Klikom na sliku jednog od kandidata ispod dajete svoj glas Vašem favoritu. Ispod ankete pročitajte kratke biografije kandidata.

Krajnji rok za glasanje je 18.2.2020. godine u 12:00 sati.

  1. Džihan Admir, Košarkaški klub ” Promo -Donji Vakuf ” Ovaj istinski sportista pravi je vođa i lider ekipe koja je osvojila A-1 lige KS BiH i ostvarila plasman u Ligu 12 KS BiH, ponajbolji play-maker i jedan od ključnih igrača tima. Pored profesionalnog odnosa prema treninzima i  utakmicama, Admir je nezamjenjiv i u svim aktivnostima koje provodi klub, a aktivan je u radu sa mlađim selekcijama kluba.
  1. Goran Biljaka, MRK ” Sloga ” Gornji Vakuf-Uskoplje, svoju rukometnu karijeru započeo je RK “Nova Bila” 1996. godine. Nastupao je za više bosanskohercegovačkih premijerligaša. Biljaka je jedan od najboljih igrača MRK “Sloga” i najzaslužniji što Klub iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja već drugu sezonu sa uspjehom nastupa u Premijer Ligi BiH. Goran Biljaka nastupao je za rukometnu reprezentaciju BiH i u sezoni 2018/2019 bio šest puta u idealnom timu rukometne Premijer lige BiH.

 

  1. Dora Ćosić, STK ” CM “, Vitez, aktuelna prvakinja BiH u stonom tenisu kategoriji kadetkinja, osvajačica 3. mjesta na Balkanskom prvenstvu za seniore U-21, trenutno se nalazi na 20. mjestu na svjetskoj (ITTF) i 9. mjestu na evropskoj (ETTU) rang listi za kadetkinje.

 

  1. Karla Kustura, Biciklistički klub “Tempo “, Travnik, rođena 06. 06. 2005. godine. U kategoriji kadetkinja aktuelna državna prvakinja Bosne i Hercegovine. U komkurenciji seniorki zauzima 3. mjesto u Premijer ligi Biciklističkog saveza BiH

 

  1. Edin Klis, MRK ” Iskra “, Bugojno, rođen 02.2000 godine u Zavidovićima. Igra na poziciji lijevog beka. Edin je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za Krivaju iz Zavidovića i prošao je sve omladinske selekcije tog kluba. Klis je u karijeri napravio puno velikih uspjeha u dresu Krivaje i omladinske reprezentacije BiH, a nagrada za trud, rad, njegov kvalitet bio je poziv na okupljanje seniorske reprezentacije BiH. Ono što je još važnija činjenica, Klis se smatra najperspektivnijim rukometašom u BiH, a tek ima 19 godina i trenutno je prvi strijelac rukometne Premijer lige BiH sa prosjekom 10 golova po utakmici.

 

  1. Andrea Grebenar, ŽNK ” Iskra “, Bugojno, rođena 07.11.1997. godine, kapiten ŽNK “Iskra” Bugojno koji se takmiči u Premijer ligi BiH i sa svojom ekipom trenutno je na 2. mjestu Premijer lige BiH i finalista KUP-a BiH. Andrea Grebenar je članica ženske nogometne A reprezentacije BiH jedna od najzaslužnijih igračica svoje ekipe za plasman u Ligu prvaka BiH,

 

  1. Sabahudin Petak, MNK “Sloga”, Gornji Vakuf-Uskoplje je jedan od najzaslužnijih igrača MNK “Sloga” za plasman u Premijer ligu BiH u malonom nogometu i član je malonogometne A reprezentacije BiH.

Agencija DAN