BH Telecom
GSS danas uključen u potragu za nestalim 76-godišnjakom
Aktuelno

GSS danas uključen u potragu za nestalim 76-godišnjakom

Ekipe Gorske službe spašavanja (GSS) Travnik tokom današnjeg dana vršile su pregled terena na području travničke općine i duž korita rijeke Lašve u potrazi za sedamdesetšetogodišnjim muškarcem.

Prema dostupnim informacijama, muštarac inicijala S.T. rođen 1941. godine, nestao je u subotu 18. marta oko 8 sati ispred Doma zdravlja u Travniku.

Njega je sin dovezao na pregled i u trenutku dok je ušao u Dom zdravlja starac je napustio vozilo i otišao u nepoznatom smjeru, potvrđeno nam je iz MUP-a SBK.

S.T. je na sebi je imao crne hlače, smeđu jaknu, crne cipele, kapu i štap.

U potragu za nestalim starce odmah se uključilo 15 članova Gorske službe spašavanja (GSS) Travnik. Tokom dana članovi GSS Travnik pretražili su Bašbunar, Gaj, Bojnu i sve obliženje lokacije oko grada, te korito rijeke Lašve do tvornice „Pharmamed“ u naselju Dolac na Lašvi, ali bez uspjeha, potvrdili su nam iz GSS-a u Travniku.

Iz Gorske službe spašavanja Travnik apeluju na građene koji su vidjeli ili primjetili takvu osobu ili imaju neku informaciju o kretanju ove sobe da jave na broj telefona 121 ili 062 042 062.

GSS Travnik Facebook