BH Telecom
Iduće sedmice počinju "Travničke pozorišne svečanosti"
Iduće sedmice počinju "Travničke pozorišne svečanosti"
Kultura

Iduće sedmice počinju “Travničke pozorišne svečanosti”

Premijernom izvedbom predstave “F.K.P.”, u Travniku će 5. aprila početi festival “Travničke pozorišne svečanosti”, koji organizuje Pozorište Travnik, u saradnji sa Centrom za kulturu općine Travnik.

Na festivalu, koji će trajati do 12. aprila, bit će izvedeno šest predstava, od čega četiri za odrasle i dvije za djecu i mlade.

Hrvatsko kazalište Travnik izvest će 6. aprila predstavu “Družba Pere Kvržice”, dok će isti dan publika moći pogledati predstavu “Zakon za Gulivera (Put U Lili Put)”, u izvedbi Dis-Pozorišta mladih Banja Luka.

Za 9. april planirana je predstava “Zašto vuk ne pase travu”, Teatra Fedra iz Bugojna, a 10. aprila bit će izvedena dječja baletna predstava “Mali maslačak”, u izvedbi članova Centra kulture i mladih općine Centar Sarajevo.

Festival “Travničke pozorišne svečanosti” bit će zatvoren 12. aprila predstavom “Državni lopov”, koju izvodi Studio Teatar Zenica.

Organizatori su naveli da će biti aktivne dvije scene – kamerna scena i velika sala Centra za kulturu općine Travnik.

Cijena ulaznica po predstavi je 2 KM, a postoji mogućnost kupovine festivalske ulaznice po cijeni od 10 KM za sve predstave, čime publika, kako ističu organizatori, pomaže rad Pozorišta Travnik.

FENA/Agencija DAN