Iskustvo studentice Maide Duranović: Usvojila znanja i pokrenula biznis!
Iskustvo studentice Maide Duranović: Usvojila znanja i pokrenula biznis! - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Iskustvo studentice Maide Duranović: Usvojila znanja i pokrenula biznis!

Iskustvo studentice Fakulteta poslovne ekonomije Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ Maide Duranović je samo još jedan primjer koji potvrđuje kvalitet obrazovanja na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, odnosno, njena priča o tome kako se odluka o izboru fakulteta pokazala pravom.

Maida je studentica koja nije čekala rješenje jednog od osnovnih pitanja današnjice – zaposlenja i njen put je sigurno ohrabrujući za sve one koji danas odlučuju o tome koji fakultet upisati i odrediti svoje životno opredjeljenje, učiniti izvjesnijom svoju budućnost.

Maidin recept za uspjeh, po svemu sudeći, je vrlo jednostavan: donijeti „pravu“ odluku o upisu na fakultet, svakodnevno usvajati nova gradiva i znanja, i primijeniti ih u praksi – pokrenuti vlastiti biznis!

Obilaskom više visokoškolskih ustanova,odlučila sam se za Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“. Za odabir ove visokoškolske ustanove prevagnuo je dojam kompetentnosti  i susretljivosti  stručnog kadra, što je također bio još jedan od razloga za odabir ove naučne institucije. Upis na Fakultet poslovne ekonomije, smjer Poduzetništvo, bio je izazov koji je prihvaćen sa velikom dozom odgovornosti“ – ističe Maida.

Tokom studija na Fakultetu poslovne ekonomije, koji poseban akcenat stavlja na praktični dio nastave, organizovana su brojna takmičenja i konferencije sa aktivnim učešćem naših studenata, što je rezultiralo, između ostalog, sticanjem novih iskustava. Upravo na jednom takvom takmičenju, izrada biznis plana, u okviru Poduzetničkog laboratorija Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“, zajedno sa mentoricom prof. dr. Jamilom Jaganjac, učešće je uzela i Maida, koja je prezentovala poslovnu ideju „WOOL story“ i osvojila jednu od nagrada. Ovo je svakako bila dodatna motivacija u njenom budućem radu.

I zato je, kao izvjesnu poruku mladim, koji se danas nalaze pred odlukom o svom daljem obrazovnom putu, Maida posebno naglasila:

Stečeno znanje studiranjem,a koje još traje, navelo me na planiranje i realizaciju moje poslovne ideje u djelo.Podrškom i uz pomoć porodice lakše je bilo primijeniti do sada naučeno.Baviti se privatnim biznisom,proći kroz mnoge izazove soptimizmom,upornošću i radom  znači nadati se pozitivnim rezultatima i težiti ka njima.

Budite i Vi dio mogućnosti za napredovanjem,a podrška Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“,kao visokoškolske ustanove neće izostati sigurno.

A onda, na kraju ove, samo jedne u nizu „dobrih“ priča, ne preostaje ništa drugo nego poželjeti Vam dobrodošlicu na Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“!

 

Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!