HH Auto Travnik
Izabrano novo rukovodstvo Sportskog saveza općine Travnik (FOTO)
photo: Sportski savez općine Travnik
Sport

Izabrano novo rukovodstvo Sportskog saveza općine Travnik (FOTO)

Na izvještajno izbornoj Skupštini Sportskog saveza općine Travnik, koja je održana 15.12.2017. godine u večernjim satima, izabrano je novo rukovodstvo Sportskog saveza općine Travnik, te su izvršene izmjene i dopune Statuta Sportskog saveza općine Travnik zbog obaveza svih članica Sportskog saveza SBK/KSB da usklade svoje statute sa Statutom Sportskog saveza SBK/KSB i Zakonom o sportu SBK/KSB.

Skupština Sportskog saveza općine Travnik u cjelosti je prihvatila Statut Sportskog saveza SBK/KSB uz dopunu formiranja Izvršnog odbora Sportskog saveza općine Travnik, operativnog tijela koji se sastoji od pet članova Upravnog odbora Sportskog saveza općine Travnik koji broji 11 članova.

Nakon usvajanja Statuta i drugih normativnih akata u skladu sa novim Statutom i izvještaja o radu, za predsjednika Skupštine Sportskog saveza općine Travnik izabran je Saradin Borić, dok je za potpredsjednika Skupštine Sportskog saveza općine Travnik izabran Drago Marjanović.

U Upravni odbor Sportskog saveza općine Travnik izabrani su istaknuti sportski radnici općine Travnik kako slijedi: Predrag Sučić, Mirsad Ibrišimbegović, Dina Arnautović, Senad Merdžić, Ivica Bajo, Stipo Križanac, Ivo Martić, Elvir Salihagić-Taka, Nikola Biljaka, Siniša Dukić i Ibrahim Osmanagić-Kibri.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Sportskog saveza općine Travnik izabran je Predrag Sučić dugogodišnji sportski radnik koji je sa uspjehom obavljao niz funkcija u sportu na području općine Travnik i SBK/KSB.

Nakon izbora prisutnima se obratio novoizabrani predsjednik Sporskog saveza općine Travnik Predrag Sučić i zahvalio se na ukazanom povjerenju članicama Sportskog saveza općine Travnik, te je naveo da je prvi zadatak novoizabranog rukovodstva da izvrši reevidenciju članstva kao i da u ponedeljak, 18. decembra 2017. godine sve članice Saveza prisustvuju javnoj raspravi o Nacrtu budžeta općine Travnik za 2018. godinu gdje će se istaknuti da je sport na Općini Travnik u izuzetno teškoj finansijkoj situaciji i da bez sistemskoj djelovanja svih članica sa područja općine Travnik neće doći do poboljšanja stanja u oblasti sporta na našoj Općini.

Sportski savez općine Travnik