HH Auto Travnik
Izuzetan odziv večerašnjem sastanku Asocijacije žena u Travniku
photo: Agencija DAN
Aktuelno

Izuzetan odziv večerašnjem sastanku Asocijacije žena u Travniku

Na sastanku upriličenom u Travniku uz prisustvo velikog broja članica Asocijacije žena OO SDA Travnik i Asocijacije “Fatma”OO SDA Travnik, izabrana je koordinatorica gradske regije Asocijacije žena OO SDA Travnik i članice Gradskog odbora.

Bila je ovo prilika da se u kratkim crtama predstavi nova predsjednica Asocijacije Fatma OO SDA Travnik Irma Čorbić, kao i sam rad ove Asocijacije, te prezentuju neki od osnovnih ciljeva planiranih za naredni period, jer  u ženama postoji potencijal značajnog društvenog djelovanja

“Na ovaj način, između ostalog, žene daju doprinos, kako Stranci demokratske akcije, tako i čitavoj društvenoj zajednici”, kazala je između ostalog predsjednica Asocijacije žena OO SDA Travnik, Đenana Dautović jer je u ženama, kako je naglasila, velika snaga:

Mislim da su žene jedna velika snaga i pošto imamo 52% žena, mislim da smo itekako sposobne, obrazovane, pametne i da možemo dati veliki doprinos društvenoj zajednici. Cilj biranja koordinatora i članica Odbora jeste  da napravimo mrežu našega članstva i da animiramo nove članove da nam se priključe i da nas podrže u našem radu. Na osnovu našeg iskustva mogu reći da je večeras ovdje bio izuzetno dobar  odziv“.

S obzirom da je večeras upriličeni sastanak jedan u nizu, predsjednica Dautović ističe da je bio dobar odziv i na prethodnom sastanku  u Turbetu.

Razloga za optimizam, u smislu budućeg rada svakako ima, s obzirom na pokazani interes za rad, kako starih tako i novih članica.

Mislim da su večeras  žene u gradu  pokazale da su zaista zainteresovane za rad Stranke i da one mogu više pružiti, dati i Stranci i radu Asocijacije žena SDA. . Uskoro smo planirali jedan veliki sastanak kojem će prisustvovati sve tri koordinatorice i trideset članova odbora na kojem ćemo dogovoriti naše naredne aktivnosti.” naglasila je predsjednica Dautović.

Agencija DAN