Aktuelno

Jedan od najpoznatijih svjetskih TV voditelja očaran ćevapima i vlašićkim sirom

Ahmet Ališah zajedno sa ženom Halidom i sinom Emirom prije tačno dvadeset godina zakoračio je na prostor SAD-a, tačnije grada Tucson u Arizoni. Tada je počelo ispisivanje priče koja će kasnije dobiti svoje konture i zvat će se Chef Alisah Restaurant.

Priča o Ahmetu i njegovoj porodici ne počinje tada, već petnaestak godina ranije kada se bavio ugostiteljstvom u rodnom Turbetu kod Travnika. Put ga je odveo u ”Zemlju mogućnosti”, a sam početak nije bio ni najmanje lagan.

Ahmet je svoj posao u gradu koji broji više od pola miliona stanovnika počeo razvijati iz vlastitog doma. Priprema tradicionalnih bosanskih jela uz minimalno znanje engleskog jezika i uporan rad počela je davati rezultate. Amerikanci su prepoznali kvalitet naše kuhinje i počeli su naručivati hranu u svoje domove.

Istrajnost je urodila plodom 2008. godine kada Ahmet i njegova porodica otvaraju svoj prethodno spomenuti restoran. Od otvorenja do danas bili su domaćini nebrojenog broja zabava, ceremonija i svečanih dešavanja. Kvalitet koji pružaju i uslužnost koja je dostupna svakom posjetiocu Chef Alisah restorana zapala je za oko i jednom od najpoznatijih američkih TV ličnosti, Guy Fieriju. Ovaj voditelj i suvlasnik nekoliko restorana u najvećim gradovima SAD-a ostao je prijatno iznenađen ponudom bosanske kuhinje koja između ostalog sadrži ćevape pravljene po travničkom receptu i pljeskavicu sa vlašićkim sirom.

Ahmet, Halida i Emir su pozvani da budu Fierijevi privatni gosti u Hollywoodu kao znak zahvale za sjajnu uslugu koju je dobio u Chef Alisah restoranu.

Pored svega ovoga, vrijedi istaći da je rad prepoznat i na lokalnom nivou, te je Chef Alisah Restaurant proglašen za najbolji restoran u polumilionskom gradu Tucsonu.

Čestitamo porodici Ališah!

Agencija DAN