HH Auto Travnik
Konstituiran Privredni savjet općine Travnik
photo: Općina Travnik
Aktuelno

Konstituiran Privredni savjet općine Travnik

U četvrtak, 20. aprila 2017. godine, u zgradi Općine Travnik održana je prva, osnivačka, sjednica Privrednog savjeta općine Travnik na kojoj je izabran i prvi predsjedavajući gospodin Admir Hadžiemrić, načelnik Općine Travnik, te njegov zamjenik Šerif Elmazovski, direktor kompanije Master Fashion d.o.o. Travnik.

Privrednom vijeću predstavljen je koncept započetih regulatornih reformi u okviru projekta LIFE, koji podrazumjeva pojednostavljenje administrativnih procedura i uspostavu njihovog online elektronskog registra u cilju unapređenja servisa za investitore u općini Travnik.

Savjet je jednoglasno podržao i pozdravio provođenje LIFE projekta u općini Travnik i zatražio da se na jednoj od narednih sjednica pripremi detaljniji izvještaj o rezultatima provođenja projekta LIFE u općini Travnik. Također usvojen je pravilnik o radu, kojim je, između ostalog, definisano da Savjet buduće sastanke neće održavati u radno vrijeme, te da će se naredni sastanci održavati naizmjenično u prostorijama firmi članica Savjeta.

Privredni savjet okuplja 11 najeminentnijih privrednika s područja općine Travnik, a formiran je s ciljem omogućavanja aktivnog sudjelovanja lokalnih privrednika u procesu unapređenje poslovnog okruženja u općini.

Osnivanje Savjeta i provedene reforme su konkretni rezultati provođenja projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou u BiH „LIFE“kojeg implementira Grupacija Svjetske banke u partnerstvu sa Britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini, a Općina Travnik je pristupila ovom projektu u decembru 2016.godine.

Općina Travnik