HH Auto Travnik
Aktuelno

Medžlis IZ Travnik poziva mlade: Priključite se petomjesečnoj halki hadisa i ahlaka

Medžlis Islamske zajednice Travnik organizuje halku hadisa i ahlaka za omladinu ”Malik b. Enes”. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na ovaj petomjesečni kurs halke na kojem je jedan od predavača Ajdin ef. Terzić, imam džamije Dolac na Lašvi, koji nam je rekao nešto više o ovom projektu Medžlisa:

”Glavni razlog pokretanja halke jeste taj da omladinu odvratimo od pošasti koje danas vladaju našom BIH, naravno ni Travnik nije pošteđen toga (droga, alkohol, lijenost, dangubljenje…) Da omladini ponudimo alternativu, a isto tako da i ja kao imam uradim onoliko koliko je u mojoj moći, na popravljanju stanja naše omladine… Naravno polaznici halke će steći i nova iskustva, upoznati će nove mlade ljude, ali isto tako ce i naučiti nešto novo i korisno. Također, želim da se zahvalim Muftijstvu travničkom, muftiji dr. Ahmed-ef. Adiloviću, MIZ Travnik i glavnom imamu, mr. Salih-ef. Indžiću kao i predjsedniku Medžlisa mr. Nerminu Šušiću, džematskom odboru džemata Dolac n/L MIZ Travnik, voditeljima halke: glavnom imamu, prof. Hfz. Ammar ef. Basiću, prof.hfz. Nedimu Botiću, portalu travnicki.info i BIR radiju koji pružaju podršku da ovaj projekat uz Božiju pomoć uspije.” izjavio je za naš portal ef. Terzić.

Pored već spomenutog predavača, mladi će učiti hadise i ahlak i od mr. Salih ef. Indžića, glavnog imama Medžisa IZ Travnik, te od dvojice nadaleko poznatih hafiza, hfz. Nedima Botića i hfz. Ammara Bašića.

Sva zainteresirana omladina na halku se može prijaviti u džematu Dolac na Lašvi.

 

Travnicki.INFO