Sveučilište/Univerzitet Vitez
MUP SBK/KSB provodi pojačane aktivnosti povodom početka nove školske godine
MUP SBK/KSB provodi pojačane aktivnosti povodom početka nove školske godine - photo: Agencija DAN (arhiv)
Aktuelno

MUP SBK/KSB provodi pojačane aktivnosti povodom početka nove školske godine

Kao i prethodnih godina Uprava policije MUP-a Srednjobosanskog kantona i ove godine provodi pojačane planske aktivnosti povodom početka nove školske godine. Navedene aktivnosti će biti usmjerene, prije svega, na povećanje stepena sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju, a provodit će se u okviru akcije pod nazivom  „SIGURNA DJECA – OSIGURANA BUDUĆNOST“.

Jedan od osnovnih ciljeva ove akcije je poboljšanje stanja sigurnosti djece, odnosno učenika kao učesnika u saobraćaju, te nastojanje da učenici nauče saobraćajna pravila, da im se ukaže na opasnosti koje ih očekuju kao učesnike u saobraćaju, čime se smanjuje mogućnost za nastanak neželjenih posljedica.

Planirane aktivnosti će se realizovati, između ostalog, pojačanim prisustvom policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova i drugih mjesta gdje učenici prelaze preko saobraćajnih traka, a gdje postoji realna opasnost. Ovakav pristup predstavlja  dodatno upozorenje svim učesnicima u saobraćaju na poštivanje saobraćajnih propisa.

 

POZIVAMO VOZAČE – VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da učenici pokušaju prijeći kolovoz.

 

MOLIMO RODITELJE–  još jednom upozorite svoju djecu  na opasnosti koje vrebaju u saobraćaju i  pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

 

GRAĐANI – PRIJAVITE nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122, jer na taj način doprinosite sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

 

Sve navedene aktivnosti će se realizovati uz puno poštivanje svih epidemioloških mjera koje su naložene od strane nadležnih kriznih štabova u cilju sprečavanja širenja korona virusa na našem području.

 

MUP SBK/KSB