Sveučilište/Univerzitet Vitez
Načelnik Općine održao sastanak sa predstavnicima Ministarstva privrede SBK/KSB
Načelnik Općine održao sastanak sa predstavnicima Ministarstva privrede SBK/KSB
Aktuelno

Načelnik Općine održao sastanak sa predstavnicima Ministarstva privrede SBK/KSB

Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić posjetio je sa saradnicima načelnika općine Travnik.

Tokom posjete, ministar je predstavio aktivnosti Ministarstva privrede SBK/KSB kao i rad sektora unutar tog ministarstva. Kao neke od najznačajnijih aktivnosti sektora unutar ministarstva izdvojeni su postojeći ugovori o koncesiji za vjetroelektrane na lokalitetima Galica i Vlašić, usvojeni Zakon o turističkim zajednicama kao i usvojeni nacrt Zakona o skijalištima, koji bi doprinijeli razvoju turizma na nivou ove Općine.

Takođe, ukazano je i na problem plinifikacije Općina na području SBK/KSB.

Predstavljene su i aktivnosti Ministarstva u okviru podrške privrede Kantona u otežanim uslovima izazvanim pandemijom Covid-19, a izdvojeni su set podsticajnih mjera kantonalne Vlade iz mjeseca aprila, provedena dva javna poziva za dodjelu finansijskih sredstava zaposlenima u djelatnostima čiji je rad bio zabranjen u periodu stanja nesreće uzrokovane pandemijom, te utvrđeni prijedlog kantonalnog korona zakona, koji je upućen Skupštini SBK/KSB na usvajanje.

Ove i niz drugih aktivnosti Ministarstva značajna su podrška privrednim subjektima na području SBK/KSB, istaknuto je uz ostalo tokom sastanka u ponedjeljak.

Načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić zajedno s pomoćnicom načelnika za razvoj, privredu i vanprivredu Amirom Đelibašić iskazali su svoje zadovoljstvo posjetom kao i dosadašnjom saradnjom Ministarstva i Općine.

Takođe, predstavili su niz aktivnosti na nivou ove lokalne zajednice, saopšteno je iz Općine Travnik.

FENA/Agencija DAN