Sveuciliste Vitez
Aktuelno

Općina Travnik obilježila Međunarodni dan borbe protiv korupcije (FOTO)

Općina Travnik realizovala je niz aktivnosti u povodu obilježavanja  09.decembra – Međunarodnog dana borbe  protiv korupcije.

S tim u vezi, između ostaloga, održana je i Panel diskusija na temu korupcije.

Panelisti su bili Admir Hadžiemrić-načelnik Općine Travnik,Aida Daul-koordinator Općinskog tima za borbu protiv korupcije,Silva Belegić Perčinlić-sudija na Općinskom Sudu u Travniku,Dragan Popović- zamjenik glavnog kantonalnog tužioca SBK,Semir Mujkić-bh novinar višestruko nagrađivan za tekstove o korupciji i Adnan Pirić-docent na Sveučilištu „Vitez“

Ovogodišnji partneri Općine u obilježavanju sedmice protiv korupcije su  MSŠ „Travnik“ i Sveučilište „Vitez“ u Travniku.

Općina Travnik kao veoma značajnu aktivnost ističe prevenciju koruptivnih radnji zbog čega je, upravo s ciljem suzbijanja korupcije, kao prva na području Srednjobosanskog kantona, formirala radni tim i izradila dvogodišnji Akcioni plan za sprečavanje i prevenciju korupcije u Općini Travnik.

Također, MSŠ „Travnik“ je provela takmičenje u literarnim radovima na temu „Pokloni pričaju“ te su učenicima najbolje ocijenjenih radova uručene simbolične nagrade. Nagrade za najbolje literarne radove su dobile: Dženita Strukan,Melisa Žutić i Selma Kopčić.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!