Aktuelno

PODIJELITE APEL: Travničkoj porodici izgorjela kompletna kuća

Život nerijetko donese mnoge nedaće, pa za smo nekoliko sati, sve postane drugačije. Takva situacija zadesila je travničku porodicu Matić iz MZ Bojna, kada je 2.oktobra ove godine izbio požar u kojem je u potpunosti stradala porodična kuća.

Nije bilo stradalih, ali se posljedice uveliko odražavaju na porodicu u kojoj živi otac, inače srčani bolesnik, sa dva sina i snaha te dvije kćerke, ali i dvoje malodobnih unuka od 8 i 11 godina. Uz podatak da je majka umrla prije dvije godine, te da je od svih ukućana samo jedna kćrerka zaposlena, uz spoznaju da se približava zima, situacija je dodatno usložnjena pogoršanjem očevog zdravlja. Stoga je bilo neophodno i bolničko liječenje, gdje se još uvijek nalazi.

Ovo je priča kada prijatelji i porodica, komšije i sugrađani, ali i svi ljudi koji suosjećaju sa ovom porodicom imaju mogućnost da pomognu.

Trenutno je porodica Matić utočište našla kod komšija, što svakako nije rješenje, pa se, s obzirom na njihove nevelike mogućnosti, u potpunosti oslanjaju na pomoć dobrih ljudi.

Kako Travničanima, ali i svim drugim Bosancima i Hercegovcima nije strana želja da pomognu, za očekivati je da ta pomoć neće izostati ni ovaj put. Postoji već neka podrška, prije svega komšija, no kako se približava kraj građevinske sezone, zaista je neophodno u što kraćem roku doći do neophodnih sredstava i materijala, kako bi se obnovila kuća osmočlane porodice Matić iz Travnika.

Toplina u hladnim danima koji dolaze, od velike je važnosti za život ove porodice, kako ona ¨oko srca¨ a javlja se u obliku spoznaje da niste sami, tako i ona doslovna, a isključivo je vezana za toplinu porodičnog doma koja u potpunosti zavisi od drugih. Osim nade da će je i dobiti od sredine u kojoj žive, porodica Matić drugih načina da dođe do toga zapravo i nema.

Svi koji žele pomoći, jer zaista je hitno, mogu to učiniti uplatom na račun 1613000016261426 (Raiffeisen), a porodicu možete kontaktirati na broj telefona:  +387 62 600 083

Agencija DAN

 

 

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!