Sveuciliste Vitez
Aktuelno

Policija pronašla heroin, speed i cannabis: Protiv osumnjičenih se poduzimaju mjere

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a tokom proteklog vikenda realizovali su više uspješnih akcija.

 

Naime, dana 18.10.2019.godine oko 16,00 sati, u mjestu Kruščica, općina Vitez, policijski službenici PS Vitez u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osoba A.N rođen 1992.godine, A.N. rođena 1999.godine, K.A. rođen 1988.godine i M.S. rođen 1994.godine, svi iz Zenice. Tom prilikom kod istih je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Istog dana, oko 21,10 sati u mjestu Kamenjača, općina Donji Vakuf, policijski službenici PS Donji Vakuf, izvršili su kontrolu i pregled osobe Č.H. rođen 1986.godine. Prilikom kontrole kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Istog dana, oko 22,15 sati u mjestu Lager-Vranić, općina Travnik, policijski službenici policijske ispostave Han Bila (PS Travnik), izvršili su kontrolu vozila marke Audi A3, kojim je upravljao H.A., rođen 1996.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen R.P. rođen 1997.godine, obadvojica iz Travnika. Prilikom kontrole suvozač je dobrovoljno predao odrđenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 20.10.2019.godine oko 13,00 sati u ulici Jaklić, općina Bugojno, policijski službenici PU/PS Bugojno zatekli su osobu I.S. rođen 1989.godine, kod kojeg je pronađen preklopni nož, kutija od cigareta u kojoj se nalazila igla, komad lima sa tragovima gorenja, kao i određena količina bijelog praha umotana u papir, za koji se sumnja da je opojna droga heroin. Zbog sumnje da se isti predozirao, odmah je prevezen u DZ Bugojno, gdje mu je ukazana liječnička pomoć, nakon čega slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!