Aktuelno

Policija zaustavila dvije djevojke u Travniku, u automobilu pronašli drogu: U stanu koji koristi osumnjičena pronađeno još narkotika

Dana 02.06.2020. godine oko 20,30 sati u ulici Mostarska, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu vozila marke Mercedes kojim je upravljala N.U. rođena 1997.godine, dok je na mjestu suvozača zatečena S.S. rođena 1997.godine, obadvije iz Mostara.

Tom prilikom kod N.U. je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

U nastavku aktivnosti, u ulici Šumeće, općina Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres stana koji koristi N.U., gdje je također pronađeno više raznih materija za koje se sumnja da su opojne droge (speed, cannabis, ecstazy i dr.), kao i brojni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga (staklena lula sa vidnim tragovima korištenja navedenih materija, više komada tzv. mrvilica pogodnih za usitnjavanje biljnih materija i dr.).

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, osumnjičena je lišena slobode i protiv iste slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!