BH Telecom
Policijski službenici PU Travnik uspješno su realizovali dvije akcije
Policijski službenici PU Travnik uspješno su realizovali dvije akcije - photo: ilustracija
Crna Hronika

Policijski službenici PU Travnik uspješno su realizovali dvije akcije

Policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik tokom proteklog vikenda uspješno su realizovali dvije akcije na području Travnika i Viteza.

U petak, 05.06.2020. godine, oko 20:00 sati, u mjestu Kraban, općina Travnik izvršena je kontrola vozila Nissan Terrano kojim je upravljao Dž.B. rođen 2000. godine, dok su kao putnici zatečeni A.Z. rođen 2000. godine i I.G. rođen 2001. godine, svi iz Sarajeva.

Prilikom kontrole, I.G. je dobrovoljno predao 3 pvc vrećice sa sadržajem suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, pribor za ručnu izradu cigareta, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U subotu, 06.06.2020. godine, oko 23:00 sati, u mjestu Divjak, općina Vitez, navedeni službenici izvršili su kontrolu vozila marke Opel Astra kojim je upravljala V.J. rođena 1999. godine, dok su kao putnici zatečeni A.B. rođen 1992. godine i E.D. rođen 1993. godine, svi iz Viteza.

Tom prilikom navedena vozačica i putnik u vozilu E.D. dobrovoljno su predali određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB