BH Telecom
Ponoćno putovanje PS "MAYA": PRIPREME GALA SVEČANOSTI
photo: PS "MAYA"/Samir Behlić
Kultura

Ponoćno putovanje PS “MAYA”: PRIPREME GALA SVEČANOSTI

Članice plesnog studija PS “MAYA” Travnik, 19.02.2018. godine neposredno prije ponoći putuju na sedmodnevne pripreme u prelijepi pejzažni Dreiskau-Muckern (Njemačka) gdje će se zajedno sa plesnim centrom “Grunau”- Leipzig pripremati dvije velike Gala svečanosti: 25 godina Plesnog Centra -Leipzig, 20 godina postojanja plesnog studija u Travniku, te 15 godina suradnje Leipzig-Travnik.

Naš tim iz BiH predvođen sa 6 djevojaka i koreografkinjom Đenom Arifović, radit će svaki dan od ujutro do uveče do 25. februara na koroegrafskim postavkama.

Kako ističu menadžerice ovog projekta Maja Đurić i Ruth Sholke, ovo je do sada najveći izazov u toku njihove dugogodišnje suradnje. Podsjećamo, ova dva studija profesionalno sarađuju veće preko 10 godina sa kontinuiranim radom. Publikovali su jednu zajedničku knjigu, pobjedile na prvenstvu u Njemačkoj u katergoiji savremenog plesa i modernog baleta ( Erfurt, 2009.), te uradili veliki broj turneja, festivala i dvije zadjedničke Gala svečanosti.

Inače, ova godina za PS “MAYA” je u znaku velikih priprema za 20 godina postojanja. Pored pomenute Gala svečanosti obilježavanja 20 godina koja je planirana 5. maja 2018. godine u Centru za kulturu Travnik, rade na knjizi koja govori o vrijednostima i značenju ove senziblizirane umjetnosti, o svemu onom što je plesni studio uradio u proteklih 20 godina, te pripremaju dokumentrnom filmu.

Predanost, ljubav, balans i ljepota pokreta je ono što njih vodi u životu. Smatraju da su glasnici lijepoga te, kako ističu, sretne odlaze da nas predstave u najboljem svjetlu.

U to ime želimo im sreću!

PS MAYA/Agencija DAN