BH Telecom
Doktor Emir Abdulović: Jedva čekam da primim vakcinu!
Doktor Emir Abdulović: Jedva čekam da primim vakcinu! - photo: Agencija DAN (arhiv)
Aktuelno

Prim. dr. Emir Abdulović: Bolnica za plućne bolesti i TBC spremna za vakcine, evo kada stižu

Javna ustanova Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik spremna je za dolazak prvih doza vakcine protiv koronavirusa.

Spiskovi naših radnika koji žele primiti vakcinu su spremni, jednako tako i spiskovi ljekara. Očekujemo da prve doze stignu u Travnik krajem januara i početkom februara kada bi započela vakcinisanja” – izjavio je za Agenciju DAN primarijus doktor Emir Abdulović, direktor ove Bolnice.

Doktora Abdulovića smo pitali i o njegovoj procjeni kada bi se mogli jasno vidjeti prvi efekti vakcine.

Iskreno, ako bi vakcinisanje započelo početkom februara, očekujem drastičan pad broja zaraženih u drugoj polovici mjeseca aprila.” – dodao je doktor Abdulović.

Imajući u vidu pisanja pojedinih medija, te objave na socijalnim mrežama, upitali smo doktora Abdulovića o tome šta misli o vakcini protiv koronavirusa.

Ja jedva čekam da ta vakcina stigne kod nas i da se vakcinišem, mislim da će vakcina otaviti ovu priču iza nas. Bit će još sporadičnih slučajeva, kao i kod obične gripe, ali u znatno manjem broju” – izjavio je za Agenciju DAN primarijus doktor Emir Abdulović, direktor JU Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik.

Agencija DAN