Sveuciliste Vitez
Adnan Baltić: Ne bih to nazvao "ratom" jer se Tihomir i ja poznajemo nekih 20 godina
Adnan Baltić: Ne bih to nazvao "ratom" jer se Tihomir i ja poznajemo nekih 20 godina
Aktuelno

Privrednici na potezu: Adnan Baltić pokrenuo društveni izazov

Današnja informacija da travnička kompanija ABA kupuje respirator za JU Bolnica Travnik izazvala je oduševljenje medicinskih radnika i građana.

Adnan Baltić, direktor kompanije ABA d.o.o. za Agenciju DAN kaže da je ovih dana intenzivno razmišljao kako može pomoći, te da je, u razgovoru sa doktorom Granovom, zaključio da je travničkoj bolnici trenutno najneophodniji respirator. Kontaktirao je veliki broj svojih prijatelja širom svijeta i posrećilo mu se da je pronašao jedan neraspoređen. Kompanija ABA je odmah izvršila uplatu i respirator se u Travniku očekuje u narednih sedam dana.

Kontaktiralo me dosta privrednika iz BiH, a svi sa željom da učine sličnu stvar, pa sam došao na ideju da za sve privrednike, koji su to u mogućnosti, pokrenem jednu vrstu izazova #pomozibolnicu. Osim respiratora našim hrabrim medicinarima je neophodna i druga oprema, ali i odijela, viziri, maske, pa zašto se ne angažovati i to im i ne pribaviti, pogotovo u trenutku kada se očekuje povećanje broja oboljelih. Mislim da je to neki minimum koji možemo uraditi.” – izjavi je Baltić za Agenciju DAN.

A šta mi možemo nego još jednom pozvati sve privrednike da se pridruže ovom izazovu.

#pomozibolnicu

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!