BH Telecom
Droga na Komaru i Putićevu
Droga na Komaru i Putićevu
Crna Hronika

Sarajlije obijale stanove, uhapšeni u Travniku

Prije nekoliko dana brzom akcijom travičke policije kod zgrada “Zvijezde” lišena su slobode dva lica, za koja je postojao osnov sumnje da vrše provalne krađe u stanove.

MUP SBK/KSB upravo je izdao saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

Tokom proteklog perioda u Novom Travniku su prijavljene dvije teške krađe u stanove, kojom prilikom su od strane nepoznatih izvršilaca oštećene brave na ulaznim vratima, a iz stanova su otuđeni novac i zlatni nakit, gdje je pričinjena znatna materijalna šteta.

Operativnim radom na terenu policijski službenici policijske stanice Novi Travnik i policijske uprave Travnik došli su do saznanja da osumnjičeni koriste putničko motorno vozilo marke Škoda Fabia, vlasništvo agencije za iznajmljivanje vozila iz Sarajeva. U nastavku aktivnosti, utvrđeno je da predmetno vozilo koriste A.E rođen 1971.godine i A.S. rođen 1972.godine, obadvojica iz Sarajeva.

Prilikom pregleda vozila pronađena su sredstva koja su pogodna za provaljivanje brava na ulaznim vratima stambenih objekata. Naime, radi se o podesnim ključevima koji se koriste uz upotrebu odgovarajućih aluminijskih folija, koji omogućavaju brzo provaljivanje brava na ulaznim vratima. U saradnji sa drugim policijskim agencijama, utvrđeno je da se radi o izvršiocima koji se sumnjiče za veći broj krivičnih djela na području Federacije BiH, kao i Republike Srpske.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji na dokumentovanju i dokazivanju počinjenih krivičnih djela.

Agencija DAN/MUP SBK/KSB