Sveučilište/Univerzitet Vitez
Aktuelno

Sektor Kriminalističke policije Travnik lišio slobode više osoba zbog zloupotrebe opojnih droga (FOTO)

Policijski službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom petka proveli više uspješnih akcija u cilju suzbijanja i sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, koje su rezultovale lišenjem slobode više osoba osumnjičenih za ova krivična djela.

Naime, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica B.H., rođen 1991.godine i E.M rođen 1990. godine, obojica iz Fojnice. Tom prilikom, kod lica B.H. pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, a na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Kiseljak, izvršen je pretres stana koji koristi lice E.M. i tom prilikom je pronađena određena količina opojne droge speed, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Policijski službenici u Vitezu, zaustavili su i kontrolisali vozilo marke Opel Astra, registarskih oznaka E32 J 185, kojim je upravljao E.M. rođen 1986. godine iz Viteza. Tom prilikom, kod istog pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Također, policijski službenici PS Bugojno, izvršili su kontrolu i pregled vozila Ford Fiesta, reg. oznaka HU 317, u kojem su bila lica S.M. rođen 1978. godine iz Jajca, H.A. rođen 1983. godine iz Šipova i T.V. rođen 1987. godine iz Jajca. Tom prilikom u vozilu je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Travnicki.INFO/MUP SBK/KSB