Sveučilište/Univerzitet Vitez
Šest medalja za Karate savez BiH na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu
photo: UKK Bosna
Sport

Šest medalja za Karate savez BiH na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu

Na 20. Balkanskom prvenstvu za seniore koje se održava u Istanbulu, Turska od 24-25.03.2018 godine, članica Univerzitetskog karate kluba „Bosna“ Sarajevo i reprezentativka Bosne i Hercegovine, Mirnesa Bektaš je osvojila treće mjesto u kategoriji borbe seniorke +68 kg, te tako još jednom dokazala svoj kvalitet.

Prva protivnica je bila reprezentativka Kosova prema kojoj su se sudije navijačke odnosile i završilo rezultatom 1:1 te na kraju u korist reprezentativke Kosova, koja se plasirala u finale te tako omogućila našoj Mirnesi borbe za medalju.

Pobjedom nad reprezentativkom Srbije rezultatom 2:1 i reprezentativkom Hrvatske, Mirnesa je došla do bronzane medalje.

Prvog dana takmičenja bh. reprezentacija je osvojila srebrnu medalju Edin Sarić +84kg/KK Champion-Ilidža, bronzanu medalja – Mirnesa Bektaš +68kg/UKK Bosna Sarajevo, bronzanu medalju Meris Muhović -84 kg/KK Champion-Ilidža te bronzanu medalju – Mensur Đozić -75kg/KK Orkka-Lukavac.

Prema izjavi trenera dr. Seada Ćupine, nakon osvajanja titule prvaka Evrope i trećeg mjesta na Svjetskoj Premier Ligi u Rotterdamu, za Mirnesu su ovo bili pripremni mečevi za nastup koji je očekuje na Svjetskoj Premier Ligi Rabat-Maroko koja se održava od 05-09.04.2018 godine.

U nedjelju su u programu bili ekipni mečevi u kojima je Mirnesa nastupila kao kapiten ekipe reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Karate savez BiH je osvojio dvije medalje i to srebrnu medalju – Seniorska muška reprezentacija/borbe te bronzana medalja – Soldo Anđela -55kg/SKK Neretva-Mostar

Pored Mirnese, u subotu su nastupale Tahirović Amina u katama koja je zabilježila pobjedu na reprezentativkom Slovenije rezultatom 5:0, a onda zaustavljena od reprezentativke Srbije i Topić Medina u kategoriji borbe seniorke -61 kg koja je u prvom kolu zaustavljena od reprezentativke Srbije odlukom sudija.

Iz UKK Bosna navode da su ponosni na naše djevojke koje su prvi put nastupale za seniorsku reprezentaciju.

Šest medalja za Karate savez BiH na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu
photo: UKK Bosna

UKK Bosna/Agencija DAN