Aktuelno

Skup SDA u Gluhoj Bukovici: Želimo da nastavimo snažnu vezu SDA i naroda ovdje (FOTO)

Večeras je u Gluhoj Bukovici, općina Travnik, održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA). Velikom broju mještana Bukovice obratili su se ovogodišnji kandidati na kantonalnom, federalnom i državnom nivou ispred stranke SDA.

”Hvala vam na odzivu, na izdvojenom vremenu da podržite nas, SDA – snagu naroda. Mi nećemo govoriti o drugima, govorimo o sebi, o svom programu, najavama. Budite sigurni, mi nismo oni koji obećavaju i dolaze samo kad su izbori. Niti smo oni mali što pokušavaju unijeti smutnje u naše čestite porodice, sela i domaćine. Mi želimo da nastavimo kontinuitet i snažnu vezu SDA i svoga naroda ovdje u Bukovici i Biljanskoj dolini u Travniku, u kantonu i cijeloj državi Bosne i Hercegovine jer SDA je snaga naroda” izjavio je Tahir Lendo, nosilac liste za Skupštinu SBK i trenutni premijer Vlade SBK.

Stranka demokratske akcije ove godine poseban akcent stavila je na žene, a mještanima se obratila i Altijana Mameledžija, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH.

”Vidjeli ste da u našem timu ima dosta žena i ja vas ovom prilikom pozivam da jednako glasate za ženski dio ekipe, kao i za onaj muški. Ova naša zemlja ima izuzetno velike resurse, ali smatram da najveći resursi leže upravo u ljudima. Bošnjakinje i Bošnjaci se trebaju vezati za jednu ideju, a mislim da je najveća ideja SDA.” izjavila je kandidatkinja SDA Altijana Mameledžija.

O konkretnim planovima u slučaju izbora govorio je Alaga Hodžić, također kandidat na kantonalnom nivou.

”Moj akcent je na formiranju Kantonalnog prosvjetnog/pedagoškog zavoda. Cilj ovog Zavoda jeste poboljšanje kvaliteta odgojno-obrazovnog procesa. Poboljšanje kvaliteta se ogleda u davanju pomoći mladim prosvjetnim radnicima.” riječi su koje je između ostalog prisutnima uputio Hodžić.

Refik Poparić, kandidat za Parlament Federacije BiH, na početku svog izlaganja zahvalio se mještanima Gluhe Bukovice na dosadašnjem povjerenju.

”Iz iskustva glasanja za SDA vi trebate izvući pouku. Smatram da vi koji se nalazite na rubu općine Travnik trebate glasati za jake, a nadam se da će taj izbor jakih kod vas ponovo pasti na SDA.” riječi su Refika Poparića.

Travnicki.INFO