Transparency International
Arhiva

Travničanke Alma Suhonić i Amina Tahirović – Srebrena i zlatna na državnom prvenstvu BiH!

Planet obuca

Amina Tahirović i Alma Suhonić, članice Karate kluba ”Travnik”, osvojile su prvo, odnosno drugo mjesto na državnom prvenstvu BiH održanom u Bihaću.

Amina Tahirović državna je prvakinja u kategorija u kategoriji juniorki, dok je Alma Suhonić državna viceprvakinja do 21 godine (kategorija mlađih seniorki). Prvenstvo je održano u dvorani ”Luke” u Bihaću 12. i 13. septembra.

”Obje smo prošle naporne pripreme koje su se na kraju isplatile. I nas dvije, a i naši treneri smo ponosni na ostvarene rezultate i na medalje koje donosimo u svoj grad. Moram iskoristiti priliku kako bih se zahvalila na svemu svojim trenerima, Adnanu Arnautoviću i Dini Arnautović. Također, moram naglasiti da je ovo moja oproštajna za ovaj klub, iz razloga što se selim u Sarajevo zbog studiranja. Naravno, nastavit ću trenirati ovaj sport i nadam se i ubuduće ostvarivati dobre rezultate” izjavila je za portal Travnicki.INFO Alma Suhonić, državna viceprvakinja.

Karate klub ”Travnik” još jednom potvrđuje svoj sjajan rad sa mladim karatistima i karatiskinjama, a Alma i Amina samo su dokaz toga. Iz ovog kluba se redovno našem Travniku donose medalje sa prvenstava države, Balkana i Evrope. Čestitamo!

 

Travnicki.INFO

Trebamo da znamo!