BH Telecom
Travnicki.INFO - Jedan od prvih online bh. medija priznat od strane Facebooka
Travnicki.INFO - Jedan od prvih online bh. medija priznat od strane Facebooka
Aktuelno

Travnicki.INFO – Jedan od prvih online bh. medija priznat od strane Facebooka

Svaki dobar projekt, da bi imao svoj razvojni put, koristi se pokretačkom snagom nastojanja – biti bolji.

Nerijetko, postoji nerealna slika o tome šta je bolje; dok se neki zadovoljavaju tek malim korakom i prividnim uspjehom, drugi i na velikim rezultatima ne vide napredak. Stoga je važno da postoje odredjeni parametri vrednovanja, pa uz onaj neprevaziđeni subjektivni stav, u iskazivanju određene kvalitete, traži se i općeprihvaćena ocjena za neku uslugu, djelatnost, proizvod….

U hiperprodukciji različitih, naročito online medija, krajnji konzumenti lutaju, izgube dragocijeno vrijeme poklanjajuči pažnju onim internet platformama koje zapravo nisu ono za šta se predstavljaju. U želji da unaprijede poslovanje i zaštite pratioce različitih Facebook stranica, Facebook je dodjeljivanjem “plave kvačice” dao jasnu potvrdu o vjerodostojnosti određenog sadržaja, pa je nesumnjivo da i ovakva potvrda doprinosi izgradnji online brenda.

Stoga je veliko zadovoljstvo da je nastojanje Agencije DAN, da u svim dosadašnjim aktivnostima poštuje pozitivne propise, i druge norme korektnog izvještavanja, to da je portal Travnicki.INFO, kao jedna od sastavnica ove agencije dobio svojevrsno potvrdu da davno zacrtani pravac poslovanja zapravo ima svoju vrijednost.

Naime Facebook stranica Travnicki.INFO dana 03.06.2019. godine postala je prepoznata od strane Facebooka kao autentična i dovoljno kvalitetna za ovu vrstu priznanja.

Naročito raduje, da je u vrijeme dobivanja “plave kvačice” Travnički.INFO ustvari bio tek jedan od prvih, a rijetkih medija okvalifikovanih kao autentični za ono za šta se predstavljaju.

Sve ovo, afirmira se u periodu godine kada su za Agenciju DAN utemeljeni značajni datumi. Pokrenut je portal DAN.ba prije šest godina, dok je Travnicki.INFO nastao iz ljubavi prema svojoj sredini još 2008. godine, a naš treći portal, VlasicLIVE.com nastao je znatno ranije, sada već daleke 2002. godine.

No tek osnivanjem Agencije za promociju DAN svi ovi portali zapravo su dobili pravi oblik medija u čijoj osnovi stoji nastojanje za promoviranje pozitivnih društvenih dešavanja, od različitih događaja do zanimljivih pojedinaca.

Dnevnoaktuelni sadržaji postali su stalni sadržaj, a ovi portali dobra osnova za plasiranje i nekih komercijalnih sadržaja.

Predan rad podređen ideji da novinarski posao nosi određenu odgovornost stavranju ukupnog ambijenta života u jednoj sredini, po svemu sudeći pokazao se kao dobar putokaz do željenog cilja.

Cilj je odgovoran posao i poštovanje prema onima koji prate rad ovog portala, a dobivanje plave kvačice, samo je potvrda tome.

Agencija DAN