Glavu gore, ljudi su snaga SBB
U akciji MUP-a SBK/KSB zaplijenjeno trideset kilograma droge!
photo: MUP SBK/KSB Travnik
Crna Hronika

U akciji MUP-a SBK/KSB zapljenjeno trideset kilograma droge!

U nedjelju, 17.12.2017. godine u noćnim satima, na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja policijski službenici PS Gornji Vakuf/Uskoplje, u saradnji sa inspektorima Sektora kriminalističke policije, oduzeli su oko 30 kg materije za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana.

Opojna droga je oduzeta od državljanke Republike Srbije, koja je upravljala vozilom Renault Megane, beogradskih registarskih oznaka.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom i sudom poduzete su mjere na zakonitom prikupljanju materijalnih dokaza, a oduzeta materija će biti predmet odgovarajućeg vještačenja. Po ovom predmetu od strane službenika MUP-a SBK/KSB nastavljaju se aktivnosti na prikupljanju svih materijalnih dokaza koji će poslužiti za procesuiranje navedenog krivičnog djela.

Navedena zaplijena je rezultat opsežnih planskih aktivnosti koje provodi Uprava policije MUP-a SBK/KSB u povodu nadolazećih praznika, u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i stvaranja što boljeg sigurnosnog ozračja za sve građane. Planom su predviđene preventivne i represivne mjere i radnje, kao odgovor na sve sigurnosne izazove i moguće ugrožavajuće aktivnosti poduzete od strane pojedinaca i grupa.

Uprava policije nastavlja realizaciju strateških planskih aktivnosti po pitanju suzbijanja narkomanije, tako da će se ovogodišnji ostvareni, izuzetno dobri, rezultati rada u budućnosti zasigurno i poboljšati.

Iz MUP-a SBK/KSB napominju da je u toku ove godine broj prijavljenih lica po krivičnim djelima iz oblasti narkomanije znatno povećan, kao i količine oduzetih opojnih sredstava.

MUP SBK/KSB/Agencija DAN