Sveučilište/Univerzitet Vitez
Arhiva

U Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku upriličen prijem za porodice šehida: Uvijek trebamo održavati sjećanje na najbolje sinove BiH

U Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku danas je upriličen prijem za šehidske porodice s ovih prostora u organizaciji 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade BiH.

Svim gostima upriličen je ručak, a Udruženje je dodijelilo plakete i zahvalnice svim onima koji su svojim radom i zalaganjem očuvali sjećanje na šehide s ovih prostora.

Prisutnim gostima se obratio muftija travnički, Ahmed ef. Adilović:

”Ovo je lijepa prilika da se okupe porodice šehida jednom godišnje kako bi mogli razgovarati i družiti se. Vi sigurno dobro znate u kakvim smo problemima bili od 1992. do 1995. i da smo u tom periodu pružili otpor velikim silama i spasili našu državu i naš narod. Kada su u pitanju šehidi, podsjetimo se da je Allah dž.š. rekao da će šehidi biti provodađije za 70 osoba na Sudnjem danu. Nadam se da ćemo ovakvim i sličnim skupovima upravo račune tog Dana lakše položiti i ja se nadam da će tako i biti” naglasio je u svom obraćanju Ahmed ef. Adilović, muftija travnički.

Sjećanje na šehide koji su poginuli u proteklom ratu u svom govoru očuvao je i Tahir Lendo, premijer Vlade SBK:

”Drago mi je što sam dio miljea onih koji ne daju zaborav na najbolje sinove Bosne i Hercegovine. Mi nosimo obavezu da u obavljanju dužnosti koje obavljamo uvijek nosimo sjećanje na tekovine BiH, ali i na obavezu koju smo dali našim šehidima, RVI i demobilisanim borcima. Mislim da svi u svom radu moramo zajedno uložiti truda i znanja i da nikada ne smijemo zaboraviti ono najvrijednije. Ja vam svima želim sreću i zdravlje i budite sigurni da će Vlada SBK pomoći na način kako to zakon predviđa, ali i na onaj ljudski način.” izjavio je Tahir Lendo, premijer SBK.

 

Travnicki.INFO